Jag heter Göran Demnert och är numera heltidsproffs. Endast sponsrad av Pensionsmyndigheten. Kort sagt är jag pensionär. Men möjligen bara på utsidan. Har bloggat sedan 2006, så många tusen funderingar har det blivit.

Började cykla vintern 2013 och har sedan dess cyklat Vätternrundan åtta gånger. Hittills. Har även cyklat till Paris sex gånger med Team Rynkeby Stockholm.

Förutom cykling har jag på ålderns höst fastnat för triathlon. I september 2022 ska jag göra min sjunde start i en halv Ironmandistans. Numera i age group 70-75


torsdag, mars 08, 2012

Till Gud, Riksdag och Regering...

... plus ytterligare några tokstollar inom kyrkans värld.

Det är dags att modernisera lite igen. För många år sedan var det okey att kunna lämna Svenska Kyrkan. För inte heller så många år sedan blev det okey för homosexuella att gifta sig i kyrkan.

Nu är det dags för nästa steg, att ändra texten som prästen läser upp vid ett giftemål, det där med löftet att älska varandra i nöd och lust och vara varandra trogna tills döden skiljer.

Med dagens mått mätt: vilket j-a snömos!

Inte nog med att statsministern numera slängt slipsen, nu ska han skilja sig från sin hustru också. På riktigt alltså, inte bara åka på utlandsresa. Då är det dags att tänka till, att förändra, att modernisera rakt av.

Att skiljas är inte kul, jag känner till det. Mest elände för alla inblandade, och inte minst för inblandade barn.

Men jag har ett förslag. Alltså föreslår jag Gud, Riksdag och Regering ett konstruktivt och enkelt förslag att gälla vid alla vigslar framöver. Lägg bara till ett enkelt ord i löftesharangen, nämligen försöka.

... försöka att älska varandra i nöd och lust och försöka vara varandra trogna tills döden skiljer.

Varför lova saker inför Gud den allsmäktige, vänner och familj saker som ändå 50 % av alla inte håller. 

Varför ska just jag behöva tänka på allt?